Drikkevandskølere og hygiejne

Drikkevandskølere og hygiejne

Mange tror at en drikkevandskølere er en stor tank med koldt vand, som vi suger op og drikker af. Sådan var det måske en gang, men det er ikke længere tilfældet.

I dag er drikkevandskølere, nedkølede, hermetisk lukkede, rustfri stålrør, eller små rustfri ståltanke, hvor bakterier ikke trives og formerer sig, og hvis man derudover husker at afkalke og desinficere drikkevandskølerens ydre områder, som ofte kommer i kontakt med mange mennesker, er drikkevandskølere meget hygiejniske og sikre at bruge.

En drikkevandskøler fra Drikkevand Danmark giver derfor ikke problemer eller udfordringer med bakterievækst eller hygiejne, hvis blot nogle få og enkle forholdsregler overholdes.

Regelmæssigt vedligehold og service

Hvis du som minimum implementerer regelmæssig vedligeholdelse, herunder rengøring og desinfektion, samt får foretaget regelmæssig service på din drikkevandskøler, er der typisk ingen problemer med bakterievækst.

Kølespiral i stedet for vandbeholder

Flere af vores kølere er konstrueret med en rustfri stålspiral, nedsunket i en isbank – eller støbt i en aluminiumsblok. Det betyder, at der er et meget lille lager af vand i køleren som nedkøles og derved udvikles der ikke bakterier i drikkevandskøleren.

Derudover kan du vælge at tilføre ekstra sikkerhed til din drikkevandskøler:

 • UVC LED-lamper

  De bakteriedræbende UVC LED-lamper, kan placeres ved udgangen på hver enkelt hane. UVC-stråler, har en steriliserende kraft og forhindrer bakteriel spredning ved direkte at angribe det vitale DNA fra bakterier, vira og andre mikroorganismer.

 • Brita filtre

  Brita filtre filtrerer vandet, så det får en bedre smag og indeholder færre partikler.

  Brita filtre har en dokumenteret aktiv kul-filtrering. Det beskytter drikkevandskøleren og mindsker driftsstop for maskinerne, samtidig filtrerer det partikler helt ned til 0,5 µm og overholder NSF-standard 42.

 • Berøringsfri betjening

  Flere af vores drikkevandskølere kan leveres med berøringsfri betjening. Betjeningen bygger på en banebrydende teknologi med infrarøde stråler, som tillader aktivering af drikkevandskøleren fra en afstand på 1,5 cm.

 • Behandling med Nano Silver Protection

  Den ydre overflade omkring udskænkningen i drikkevandskøleren behandles med Nano Silver Protection-teknologi, som bruger sølvioner. Nano Silver Protection-teknologien er i stand til at reducere bakteriel spredning med 99,999% på 24 timer.